Gasten

Herbergier Grathem biedt een liefdevol thuis aan mensen met geheugenproblemen. In de Herbergier wonen vijftien gasten, waarvan vier mannen en elf vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 86 jaar. De sfeer onder de gasten is gemoedelijk en ongedwongen. Enkele gasten gaan hun eigen gang, terwijl andere bewoners elkaar opzoeken. De gasten communiceren met elkaar op een zinvolle wijze, helpen elkaar en zijn sociaal betrokken. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd. Zo wordt er gewandeld, genoten van een boottocht op de Maas of koffiegedronken in het dorp. 

Na tien jaar dragen zorgondernemers Jos en Wies Beijers-Pollen het stokje over aan de volgende generatie. Zij kijken terug op een sociale en voldoening schenkende tijd als zorgondernemer. Van de opvolgers van Jos en Wies wordt verwacht dat zij, naast een ruime zorgervaring, bij voorkeur, ook affiniteit hebben met de Limburgse regio en het dialect kunnen verstaan. Maar de nieuwe zorgondernemers moeten bovenal het hart op de goede plek hebben en zo gewoon mogelijk zorg bieden.

Foto-impressie

Pand & ligging

Herbergier Grathem is gevestigd in een oude carréboerderij. Het karakteristieke pand is in het verleden op één gevel na tegen de vlakte gegaan, waarna het tot een gezellige woonboerderij is verbouwd. Het huis bevat een gemeenschappelijke keuken, woonkamer, vijftien woonvertrekken voor de gasten en drie logeerkamers. Gasten kunnen zich buiten vermaken in de patio of in de tuin met gezelschapsdieren. Het privévertrek van de ondernemers bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. 

 In het pittoreske Limburgse landschap ligt het dorpje Grathem. Aan de rand van het dorp vind je de Herbergier. De bakker, markt en restaurants in het oude centrum zijn op loopafstand bereikbaar. Grathem vertegenwoordigt de Limburgse gezelligheid en gemoedelijkheid. Door de jaren heen is Herbergier Grathem een begrip in het dorp geworden. Ondanks de centrale ligging in het dorp is de Herbergier omringt door een landelijk uitzicht. Herbergier Grathem is door middel van de autosnelweg A2 en nabij gelegen bushalten uitstekend bereikbaar. Vanuit de boerderij kijk je uit op het groene landschap en twee kastelen. Op wandelafstand kan je genieten van een beek met authentieke watermolen. 

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Jos en Wies Beijers-Pollen
Geopend sinds: 2009
Aantal gasten: 15 (+ 3 mogelijke logées)
Aantal medewerkers: 31 medewerkers (16 fte)

Meer weten over het leven in Herbergier Grathem? 

Dompel je dan onder op www.herbergier.nl/grathem en kom meer te weten over dit huis.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Herbergier Grathem? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Herbergier-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP