Gasten

Herbergier Piershil biedt een sfeervol thuis aan mensen met geheugenproblemen. In de Herbergier wonen 16 gasten tussen de 58 en 94 jaar. Met 3 mannen en 13 vrouwen zijn de vrouwen ruim in de meerderheid. De zorgvraag van de gasten is divers; doorgaans gaat het om geheugenproblemen in het kader van dementie, maar ook vanuit psychische problematiek. De sfeer in de gezellig ingerichte woonboerderij is gemoedelijk en ongedwongen. Onderling zijn er vriendschappen ontstaan tussen bewoners. Net als in het dagelijks leven, kent Herbergier Piershil geen vast schema. Wel gaan de bewoners regelmatig op stap. Denk aan wandelen, fietsen, een boodschapje doen of zingen in het koor. Enkele gasten hebben ook persoonlijke activiteiten, zoals het bezoeken van een kunstexpositie, het verzorgen van paarden of het inkopen van verse groenten bij de boer. Overdag kunnen de bewoners ook heerlijk vertoeven in de bloemrijke tuin. Om de bewoners te prikkelen, staan muziek, creativiteit en beweging in de Herbergier centraal. Daar waar aandacht in de reguliere zorg ontbreekt, maakt de Herbergier het verschil.

Na een bijzondere tijd gaan zorgondernemers Gerard Vonk en Digna Bruijne met ‘actief pensioen’ en dragen zij de zorg voor hun Herbergier over aan de volgende generatie. Zij kijken met trots terug op een intensieve, maar bijzondere tijd. ‘Dit is de mooiste baan die we in de zorg hebben gehad.’ Gerard en Digna willen hun opvolgers graag meegeven om het gedrag van de gast te leren lezen. ‘Leer iemand kennen. De zorg is belangrijk, maar de persoon erachter is nog veel belangrijker.’

Foto-impressie

Foto 4

Herbergier Piershil

Herbergier Piershil

Hugo Borst

Herbergier Piershil

Herbergier Piershil

Herbergier Piershil

Herbergier Piershil

Pand & ligging

Herbergier Piershil is gevestigd in een karakteristieke boerderij en aardappelschuur. Het pand met monumentstatus heeft veel authentieke elementen, zoals de originele balken. De woonkamer en keuken zijn gezellig ingericht met warme kleuren. Het huis telt 15 royale bewonersvertrekken en een logeerkamer die momenteel permanent bewoond is. De privéwoning van de zorgondernemers is in het voorhuis gesitueerd. Deze woning heeft een landelijk ingerichte keuken, een woonkamer en drie ruime slaapkamers met de mogelijkheid voor een vierde.

De boerderij heeft een royale, bloeiende tuin en grenst aan een heemtuin en aan het centrum. De supermarkt en bakker zijn op wandelafstand bereikbaar. 

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Gerard Vonk en Digna Bruijne 
Geopend sinds: 2014
Aantal gasten: 16
Aantal medewerkers: 24 medewerkers (16 fte) + 2 stagiaires en vrijwilligers

Meer weten over het leven in Herbergier Piershil? 

Proef dan meer van het reilen en zeilen via www.herbergier.nl/piershil.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Herbergier Piershil? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Herbergier-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP