Gasten

In Herbergier Tilburg wonen nu 17 gasten. De groep bestaat uit 3 mannen en 14 vrouwen. De jongste bewoner is begin 70, de oudste 92 jaar. Samen met de mensen die er wonen en werken, vormt Herbergier Tilburg een sociale woonvorm. “Steeds méér en wéér willen we ons afstemmen op de bewoners”, vertellen zorgondernemers Marie-Hélène en Patrick de Kort. “En hen van daaruit helpen een fijne dag te hebben. Door wat geluk aan die dag toe te voegen.”

De zorgondernemers en medewerkers zijn nabij en zorgzaam en richten zich op de relatie met hun gasten i.p.v. op taken. “We herkennen ons in de vraag van de familie: ‘Zie, hoor en ken mijn vader of moeder met dementie’. Een goed leven en waardig sterven, zien we als doel van al onze inspanningen met en voor elkaar. De foto's op onze website geven een goede indruk hoe zo'n dag er dan uitziet. Van alleen of samen, erop uit of juist nìet, buiten of binnen.”

Na vier jaar Herbergier Arnhem en bijna 8 jaar Herbergier Tilburg voor Marie-Hélène, wil het ondernemerspaar nu over de Herbergier-horizon heen gaan kijken naar een leven hierna. Patrick hoopt via onderwijs en coachingsactiviteiten het geweldige Herbergier-gedachtegoed nog verder van dienst te mogen zijn.

Foto-impressie

foto2

foto6

foto1

foto8

foto5

foto7

foto4

foto9

Pand & ligging

Herbergier Tilburg is gevestigd in een prachtige school uit 1911. Ieder oorspronkelijk lokaal is nu een ruim appartement voor de bewoners. De speeltuin is omgetoverd tot een fantastische stadstuin, dus bij goed weer is iedereen buiten! Aangrenzend delen we met een kinderdagverblijf en een wijkcentrum een gemeenschappelijk terras.

De inrichting is modern: “We leven in 2018.” In de open keuken wordt dagelijks vers gekookt. Boodschappen worden om de hoek gedaan bij Albert Heijn. Er wordt vaak gewandeld naar de stad voor een ijsje of kopje koffie. Het station ligt op 10 min. lopen en met de trapondersteunde duofiets ben je zo in de Warande of aan de Piushaven.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Marie-Helene en Patrick de Kort 
Geopend sinds: 2012
Aantal gasten: 16
Aantal medewerkers: 26 medewerkers (16 fte) en ca. 25 vrijwilligers

Meer weten over het leven in Herbergier Tilburg? 

Proef dan meer van het reilen en zeilen via www.herbergier.nl/tilburg.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Herbergier Tilburg? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Herbergier-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP