Bewoners

In Herbergier Zoetermeer wonen 16 bewoners met geheugenproblemen, voornamelijk als gevolg van dementie. Maar Herbergier Zoetermeer biedt ook een warm thuis aan mensen die te maken hebben met geheugenuitval als gevolg van bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Ook jonge mensen met een dementie vinden er een liefdevolle woonplek, getuige de gevarieerde leeftijden van de bewoners: 62 tot 95 jaar. Daarnaast hebben ondernemers Martien en Wilma twee personen vast in de dagopvang waarvan de jongste 53 jaar is.

Herbergier Zoetermeer is op alle vlakken een actieve onderneming en samen met de 11 vrijwilligers en 25 medewerkers worden er tal van activiteiten ondernomen. Naast dat de Herbergier als huiselijk en familiair wordt ervaren door zowel de bewoners, hun verwanten en de medewerkers, is Herbergier Zoetermeer bovenal een muzikaal huis. Er gaat geen dag voorbij zonder muziek: samen zingen, muziektherapie, koren die komen zingen en orkesten die hun kunsten vertonen. Daarnaast is er alle ruimte voor een spelletje: van een kampioenschap sjoelen tot een gezellig potje jeu de boules. Op woensdag wordt er altijd gegymd en op donderdag en vrijdag zijn een aantal bewoners te vinden in de sportschool en het zwembad.

Foto-impressie

_D3D7898 (1)

nieuw1 (2)

_D3D7909 (1)

4 

_D3D7965

_D3D7945

nieuw3

_D3D7921

Pand & ligging

Herbergier Zoetermeer is gevestigd in een nieuwgebouwd pand. Het gebouw staat op een van oudsher boerenerf waarvan de kenmerken nog goed zichtbaar zijn. Zo heeft het pand een opvallende overkapping op de plek waar vroeger de machineschuur stond. Direct naast de Herbergier wonen de goede buren van het Thomashuis waar 9 mensen wonen met een verstandelijke beperking.

De Herbergier is gevestigd in een oase van groen, met aan de zij- en achterkant alleen moestuinen. Het pand ligt aan de Zegwaartseweg, een historisch fietspad waar vroeger de Geuzen langstrokken om Leiden te ontzetten in 1574. Op 500 meter afstand is er een winkelcentrum waar de bewoners dagelijks naartoe wandelen voor bijvoorbeeld verse etenswaren, of gewoon even voor de gezelligheid. Daarnaast zijn er vlakbij parkjes, natuurgebieden (Benthuizerplas) en de Randstad Rail, waarmee je in no-time bijvoorbeeld in Den Haag staat. Zoetermeer; een mooie stad boordevol activiteiten en niet voor niets na Houten dé fietsstad van Nederland.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Martien Groenevelt & Wilma de Ru
Geopend sinds: 2013
Aantal bewoners: 16 (+ 2 vaste bewoners in de dagopvang)
Aantal medewerkers: 25 medewerkers (15,5 fte)

Meer weten over het leven in Herbergier Zoetermeer? 

Proef dan meer van het reilen en zeilen via www.herbergier.nl/zoetermeer en lees hier een interview met Wilma en Martien: 'Zorg baseren op mensen, niet op de organisatie'.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Herbergier Zoetermeer? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Herbergier-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP