Bewonersgroep

Het Thomashuis Baarn biedt aan negen bewoners (in Baarn steevast 'huisgenoten' genoemd) met een verstandelijk beperking een fijne woonomgeving. Mede door een enthousiaste groep Baarnse vrijwilligers is er een fijne betrokkenheid ontstaan tussen de huisgenoten, inwoners en middenstand van Baarn. De negen huisgenoten vormen een verticale groep in de leeftijd variërend van 21 tot 71 jaar. Naast de verstandelijk beperking vertonen enkele huisgenoten ook gedragsproblematiek voornamelijk gelegen in het autistisch spectrum. Alle huisgenoten behoeven dagelijkse ADL ondersteuning.

De waarden die de ondernemers Thea en Hubert Boers nastreven staan nog steeds overeind: "Samenleven als in een groot gezin en een warme en huiselijke sfeer neerzetten, waar de huisgenoten zich thuis mogen voelen, samen met het team van medewerkers. Voortdurend op zoek naar evenwicht, veiligheid en een vertrouwde plek waar iedereen mag zijn wie ze willen zijn. Onderlinge betrokkenheid zien wij als kracht van het gezin, elkaar verbinden als groep. Elke dag leren we van elkaar, vieren wij feest, treuren we, leren we waarden, persoonlijke verantwoordelijkheid en loyaliteit ten opzichte van elkaar.” De kritische en nauwe betrokkenheid van ouders en familie bij de zorg voor de huisgenoten, vraagt van nieuwe zorgondernemers ervaring in de zorg, tact, enthousiasme en vooral ook gezonde mensenkennis. “Een echte uitdaging!”

Foto-impressie

foto1

foto4

foto2

foto6

foto5

foto7

foto3

foto8

Pand & ligging

Thomashuis Baarn is gelegen in een villa die de laatste 20 jaar voornamelijk op zorg gericht was. In 2009 is de vier verdiepingen tellende woning, verbouwd en geschikt gemaakt voor een Thomashuis. Het pand beschikt over een ruime woonkamer, een aparte, lichte, woonkeuken, negen verschillende slaapkamers en een apart bijgebouwde serre die dienst doet als kantoor/gespreksruimte. Iedere verdieping heeft zijn eigen badkamer met toilet, behalve de op de bovenste verdieping waar zich enkel een toilet bevindt.

Op het zuiden ligt een prachtige aangepaste tuin met meerdere terrassen en een buitenkeuken, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het privégedeelte van de zorgondernemers bevindt zich op de 1e en 2e verdieping. Het telt drie slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met aangrenzende keuken. Het Thomashuis in Baarn is centraal gesitueerd; in de directe omgeving bevindt zich een Albert Heijn en Aldi. De winkelstraat van Baarn ligt op 200 meter van het huis. Ook medische- en sport voorzieningen zijn veelvuldig in Baarn aanwezig.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Thea en Hubert Boers
Geopend sinds: 2009
Aantal bewoners: 9
Aantal medewerkers: 5 begeleiders, 2 huishoudelijk medewerkers, 2 invalkrachten en 2 stagiaires.

Meer weten over het leven in Thomashuis Baarn? 

Dompel je dan onder op www.thomashuis.nl/baarn en kom meer te weten over dit huis. Aan leuke foto’s en meer informatie geen gebrek.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Thomashuis Baarn? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Thomashuis-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers!

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP