Bewonersgroep

Thomashuis Beneden-Leeuwen biedt 9 bewoners met een verstandelijke beperking een veilige haven waar zij kunnen groeien, bloeien en genieten. Het is een verticale groep en bestaat uit 2 vrouwen en 7 mannen. De bewonersleeftijd varieert van 23 tot 57 jaar. Enkele bewoners zijn meervoudig beperkt, zoals slechtziend of doof. De bewoners krijgen dagelijkse ADL-zorg. Ondanks de diversiteit in zorgvraag, passen zij als een geheel bij elkaar. Thomashuis Beneden-Leeuwen vormt met de zorgondernemers, het bevlogen team, bewoners, familieleden en vrijwilligers één grote familie. Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding. Daarnaast gaan zij thuis ongedwongen hun eigen gang of ondernemen zij gezamenlijke activiteiten met de groep, zoals fietsen, spelletjes spelen of winkelen. 

Erik en Heleen dragen na 11 mooie jaren de zorg voor hun Thomashuis aan de volgende generatie over. Ze kijken terug op een mooie en leerzame periode, waarin zij aan een gezellig en geborgen thuis voor bewoners hebben gebouwd. Maar nu is het tijd om dichterbij hun volwassen kinderen te gaan wonen. Voor hun opvolgers wordt verwacht dat zij, naast een ruime zorgervaring, een onderdeel van de Thomashuisfamilie willen worden. Affiniteit met gebarentaal is een pre, al gaat het om eenvoudig te leren gebaren.

Foto-impressie

1

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Thomashuis Beneden-Leeuwen gehandicaptenzorg

Pand & ligging

Thomashuis Beneden-Leeuwen is gevestigd in een voormalig theeboerderij en notariswoning. In 2007 is de woning omgetoverd tot een gezellig en modern huis voor Thomashuisbewoners. Thomashuis Beneden-Leeuwen telt een ruime woonkamer met keuken, 9 ruime slaapkamers en gezamenlijke badkamers. De woonkamer heeft twee openslaande deuren die je naar het terras leiden. De riante tuin ligt anderhalve meter lager en is voor minder mobiele bewoners met een lift te bezoeken. Het privévertrek van de ondernemers bevindt zich op de eerste verdieping en is via een privéingang bereikbaar. De ondernemerswoning heeft een ruime woonkamer met keuken, balkon, 3 slaapkamers en een zolder. 

Het Thomashuis is centraal gesitueerd in het dorp Beneden-Leeuwen. Alle winkels zijn op loopafstand. Daardoor is het versgebakken brood van de bakker ’s ochtends zelfs nog warm. De bewoners en het zorgteam zijn een onderdeel van het dorp. Zeven vrijwilligers uit de omgeving zetten zich enthousiast in om met bewoners activiteiten te ondernemen, zoals wandelen over de dijk langs de Waal.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Erik en Heleen Koudijs
Geopend sinds: 2007
Aantal bewoners: 9
Aantal medewerkers: 7 medewerkers met vast dienstverband, 3 invalkrachten, 3 stagiaires & 7 vrijwilligers  

Meer weten over het leven in Thomashuis Beneden-Leeuwen? 

Dompel je dan onder op https://www.thomashuis.nl/beneden-leeuwen of neem contact op met Erik en Heleen. Ze heten je meer dan welkom om de sfeer te komen proeven.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Thomashuis Beneden-Leeuwen? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Thomashuis-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers!

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP