Bewonersgroep

Thomashuis Steenwijk biedt een warm thuis aan een gevarieerde groep van 7 bewoners in de leeftijd 45 tot 72 jaar. De zorgbehoeften zijn uiteenlopend, en van nieuwe ondernemers wordt verwacht dat zij ruime ervaring hebben met de doelgroep. De bewoners worden ondersteund waar nodig maar er wordt ook een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid.

“Mensen noemen het wel eens een antroposofische manier van werken”, zo zegt Ton over zijn ondernemerschap. “Daarbij gaat het puur om het mogen zijn wie je bent. Ieder mens is zoals ‘ie is. Dat is een prachtig uitgangspunt en ik herken me dan ook helemaal in die omschrijving.” De bewoners doen alles met en voor elkaar, gaan regelmatig naar de stad voor boodschappen, fietsen in de omgeving en er kan volop gezwommen worden in het nabijgelegen zwembad.

Foto-impressie

huis3

IMG_20170623_114336

Dagbesteding 3

IMG_20170312_163107

IMG_20170326_155955

huis

IMG_20170326_160028

huis2

Pand & ligging

Het pand is een oude villa in Jugendstil stijl. Het heeft vier verdiepingen waardoor het een huis is met veel trappen. Onze gezamenlijke leefruimte is in het souterrain. Het leefgedeelte heeft een zithoek en een grote woonkeuken die in verbinding staat met een grote tuin. Achter in de tuin staat een atelier waar vaak individuele activiteiten plaats vinden. De tweede verdieping is het privé-gedeelte voor het ondernemersechtpaar en kantoor.

Het pand ligt dicht bij het centrum en is lopend bereikbaar. Het zwembad is dichtbij en verder is Steenwijk een kleine overzichtelijke stad met theater en bioscoop. Rond Steenwijk zijn veel natuurgebieden van bos tot watergebieden. In Steenwijk wordt er (wekelijks) veel ondernomen en georganiseerd voor mensen met beperking waar alle woonvormen uit de regio samenkomen. Van wekelijks fietsen of zwemmen tot gezellige uitjes, BBQ's, of dansvoorstellingen. Ook de Havelterberg, de weerribben en Giethoorn zijn erg dichtbij. 

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Ton Kneijber (en interim-ondernemers Marieke van Dijk & Paul Kneijber)
Geopend sinds: 2007
Aantal bewoners: 7
Aantal medewerkers: Klein team in verschillende dienstverbanden

Meer weten over het leven in Thomashuis Steenwijk? 

Dompel je dan onder op www.thomashuis.nl/steenwijk of neem contact op met Paul & Marieke. Ze heten je meer dan welkom om de sfeer te komen proeven.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Thomashuis Steenwijk? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Thomashuis-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP