Bewonersgroep

In mei 2014 namen Judith en Adri het Thomashuis in Vaals over van hun voorgangers. Ze wonen er op een liefdevolle manier samen met hun 8 bewoners, een zeer diverse groep in de leeftijd 27 tot 87 (bijna 88). Acht unieke individuen met elk hun eigen zorgbehoefte. Voor nieuwe ondernemers is kennis en ervaring met autisme geen overbodige luxe en weet je hoe je structuur en de nodige aansturing moet bieden in de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

De groep is graag buitenshuis en gaat het liefste wandelen met elkaar. Vier bewoners bezoeken viermaal per week de sportschool en allemaal (op de oudste na: ‘Die hoeft niet meer te werken’) gaan ze naar verschillende dagbestedingen (van de zorgboerderij tot activiteitencentrum) in de buurt.  Adri en Judith brengen hen zelf weg met de gesponsorde bus en zo rijden ze dagelijks ’s ochtends en ’s middags door het mooie heuvelland.

Foto-impressie

DSC05987

DSC05986

20180114_150156

20180128_154850

DSC03147

DSC05982

20180204_153013

DSC05978

Pand & ligging

Thomashuis Vaals is gevestigd in een voormalig appartementenhotel uit 1973, 300 meter buiten Vaals. Dankzij de geschiedenis van het pand zijn alle kamers (8 + 1 logeerkamer) uitgerust met eigen sanitaire voorzieningen. Elke bewoners heeft een eigen kamer en beneden bevindt zich o.a. de gemeenschappelijke huiskamer en wasgelegenheid. De ruime privéwoning voor de ondernemers ligt op de 1e verdieping.

Het Thomashuis heeft een grote tuin met een stukje bos erop. Het terras heeft sinds 2017 een mooie overkapping waaronder het goed toeven is. Vaals ligt niet ver van de plaatsen Valkenburg, Heerlen en Maastricht en de bewoners mogen daar graag winkelen of een terrasje pakken. Of even naar Aken (Duitsland) voor een leuk klein dierenpark met z’n allen. De omgeving is groen en heuvelachtig en trekt -ook dankzij het Drielandenpunt in de gelijknamige gemeente- de nodige toeristen. Vaals zelf heeft goede voorzieningen (supermarkten, kledingswinkels) wat maakt dat alle benodigdheden voorhanden zijn.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Judith Timmerman en Adri van leeuwen
Geopend sinds: 2005
Aantal bewoners: 8
Aantal medewerkers: 5 medewerkers in verschillende dienstverbanden

Meer weten over het leven in Thomashuis Vaals? 

Dompel je dan onder op www.thomashuis.nl/vaals en kom meer te weten over dit huis. Aan leuke foto’s en meer informatie geen gebrek.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Thomashuis Vaals? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Thomashuis-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers!

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP