Kleinschalig en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen

logo_herbergier_subtitel_1200px-1024x242

Lees hieronder een introductie van de formule Herbergier.

Heb je interesse om als franchisenemer aan de slag te gaan? Ontdek het zorgondernemerschap op de website van de Herbergier. Hier vind je alle info die je nodig hebt, waaronder:

  • Beschikbare locaties
  • Data informatiemiddagen
  • Criteria
  • Verhalen van ervaren ondernemers
  • Het selectieproces
  • Etc.
Wat is een Herbergier?

Een Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor volwassenen met geheugenproblemen zoals dementie. In een Herbergier wonen 15 à 16 gasten die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

In de Herbergier vinden de bewoners en hun verwanten een liefdevol en zo gewoon mogelijk thuis. Een dutje op de bank, samen koken of een uitstapje maken; het kan allemaal. Binnen een Herbergier wordt uitgegaan van wat iemand allemaal nog wél kan, en staat niet de ziekte maar de persoon centraal. Gedragsmedicatie wordt tot een minimum beperkt, de sfeer is huiselijk en de deuren gaan niet op slot. Elke gast heeft een ruime kamer die wordt ingericht naar eigen smaak.

Een Herbergier wordt als zelfstandige onderneming geleid door een stel zorgondernemers dat zelf (met hun gezin) in de Herbergier woont. Eén van hen is BIG-geregistreerd en heeft minstens 5 jaar werkervaring in het werken met de doelgroep. De ander heeft minimaal het hart op de juiste plek.

Bijzonder gewoon

De zorgondernemers maken het verschil. Zij drukken een stempel op hun vestiging, en met hun eigen persoonlijkheid, inzicht en expertise creëren zij hun eigen Herbergier. Wat de locaties met elkaar verbindt is de visie van de formule; gasten een zo gewoon mogelijk thuis bieden, met zorg uit liefde en persoonlijke aandacht.

Al onze prachtige panden zijn eigendom van de woningcorporaties waarmee we samenwerken. Met hen sluiten we huurcontracten af voor de lange termijn. Onze zorgondernemers zijn franchisenemers met wie wij steeds een contract afsluiten voor 5 jaar.

De Herbergier in cijfers

Sinds de start in 2007 telt Nederland inmiddels 41 Herbergiers.

Naast de inwonende ondernemers werken in een Herbergier gemiddeld 25 medewerkers (15 FTE) met verschillende dienstverbanden.

De zorg in een Herbergier wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget. De verblijfskosten betaalt de gast uit AOW, pensioen of eigen vermogen.

De panden waarin Herbergiers zijn gevestigd zijn allen eigendom van externe partners, in hoofdzaak woningcorporaties.

grafiek_herbergiers

  • 15 à 16 bewoners
  • Personeel + ondernemers = 15,3 FTE
  • 0,9 op 1 bezetting (0,9 personeelsleden per bewoner)
  • Kwaliteitsbeoordeling: 8,7/10 (ARGO)

Ga voor meer informatie naar de website van De Herbergier

Ontdek hier de Herbergier: