Een liefdevol thuis voor mensen met een verstandelijke beperking

thomasolympics-4_600px

logo_THOMASHUIS_200px

Lees hieronder een introductie van de formule Thomashuis.

Heb je interesse om als franchisenemer aan de slag te gaan? Ontdek het zorgondernemerschap op de website van de Thomashuizen. Hier vind je alle info die je nodig hebt, waaronder:

  • Beschikbare locaties
  • Data informatiemiddagen
  • Criteria
  • Verhalen van ervaren ondernemers
  • Het selectieproces
  • Etc.
Wat is een Thomashuis?

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvorm voor volwassenen met een verstandelijke beperking. In een Thomashuis wonen 8 à 9 bewoners met een verschillende zorgvraag.

De nadruk in een Thomashuis ligt op een zo gewoon mogelijk leven, waarin je als mens geen nummer bent maar een individu met eigen interesses, eigen maniertjes, eigen talenten. Elke bewoner heeft er een eigen kamer die van vloer tot plafond ingericht kan worden zoals je het zelf wilt. Het is jouw thuis, en thuis doe je je eigen ding.

Gewoon anders

Een Thomashuis is een zelfstandige onderneming die geleid wordt door een stel zorgondernemers die zelf ook – al dan niet met hun kinderen – in het Thomashuis wonen.

De vereiste voor het ondernemerschap is dat één van beiden een diploma heeft met betrekking tot de gehandicaptenzorg, en er minstens 5 jaar werkervaring in heeft opgebouwd. De andere moet een duidelijke affiniteit met de doelgroep hebben. Je kiest met het ondernemerschap bewust voor een ander leven. Het is een keuze die je samen recht uit je hart maakt.

Als zorgondernemer sluit je een franchisecontract af met De Drie Notenboomen voor 5 jaar. Gelijktijdig loopt het huurcontract voor je pand.

Elk Thomashuis is verschillend, wat volledig te wijten is aan het pand én aan de persoonlijkheid van de zorgondernemers. Dat laatste zorgt er immers voor dat er met een bepaalde visie zorg wordt geleverd, wat zich vertaalt in een specifieke samenstelling van de bewonersgroep, het interieur van het huis en de algemene sfeer.

De Thomashuizen in cijfers

Er zijn inmiddels 118 Thomashuizen verspreid over heel Nederland.

In een Thomashuis werken gemiddeld 6 extra werknemers (3,5FTE) samen met de zorgondernemers. De zorgondernemers verzorgen telkens de nachtdiensten aangezien ze er ’s nachts toch zijn.

De kostprijs voor de zorg in een Thomashuis wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget, wat bepaald wordt volgens de persoonlijke zorgvraag

De verblijfskosten worden voorzien uit de eigen middelen van de bewoner.

De panden waarin Thomashuizen zijn gevestigd zijn over het algemeen eigendom van externe partners, in hoofdzaak woningcorporaties.

grafiek_thomashuizen

  • 8 à 9 bewoners
  • Personeel + ondernemers = totaal 6,5 FTE
  • 0,75 op 1 bezetting (0,75 personeelslid per bewoner)
  • Kwaliteitsbeoordeling: 8,8/10 (ARGO)

Ga voor meer informatie naar de website van Thomashuizen

Ontmoet Thomas en zijn Thomashuis