Tweemaal aandacht in de media voor de ZorgButler. Maandagmiddag 5 februari was de reportage van Nieuws & Co. te horen op Radio1, en diezelfde avond besteedde Nieuwsuur ruime aandacht aan De ZorgButler. Kijk en luister het hier terug.

“Het is hier uitstekend”, zegt een geëmotioneerde bewoner van ZorgButler Angela Kunne. “Ik kwam hier de eerste dag -m’n kinderen hadden me meegenomen- ik stond in het keukentje en toen heb ik al ‘ja’ gezegd.”

De reportage van Nieuwsuur is gericht op nieuwe initiatieven die zijn ontstaan na het sluiten van de verzorgingshuizen waardoor veel ouderen alleen thuis komen te zitten. De ZorgButler wordt in de uitzending opgevoerd als een mooi alternatief voor mensen die nog grotendeels zelfstandig zijn maar niet alleen willen wonen. Ze hebben een beetje zorg nodig, maar bovenal behoefte aan gezelligheid.

Aan het woord komt ook o.a. initiatiefnemer Hans van Putten die vertelt over het transformeren van een oud verzorgingshuis tot ‘een hotel waar je graag wilt wonen’. En over het samen zijn uiteraard: “Als je met elkaar bent wordt je weer gestimuleerd om dingen te gaan doen. Je hebt hier een reden om op te staan.”

Lees en bekijk hier (klik op link) de reportage bij Nieuwsuur. Het filmpje vind je onderaan het artikel).

Nieuws & Co

‘Het bejaardenhuis nieuwe stijl’, zo noemt het programma Nieuws & Co De ZorgButler. ‘Kleinschalig met oog voor elk individu’. Reporter Jeroen de Jager brengt een bezoek aan de 3e verdieping van De ZorgButler en loopt direct de enthousiaste bewoner mevrouw Groenewegen tegen het lijf: “Het is hier fantastisch. Het is net of ik hier op vakantie ben (…) Een paradijs.”

Het radio-item gaat wat dieper in op het ontstaan en de structuur van de organisatie o.a. aan de hand van een interview met Rina de Groot, projectcoördinator vanuit De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van De ZorgButler.

Het fragment is hier (klik op link) terug te luisteren. Het wordt uitgezonden in het 2e deel van de uitzending (van 17.00 uur – 18.00 uur). De ZorgButler komt aan bod vanaf minuut 22.28 tot minuut 28.25.