Zelfstandig wonen met de zorg om de hoek

De Zorgbutler is een woonvoorziening voor mensen met een lichte tot matige zorgvraag. Elke Zorgbutler telt zo’n 40 appartementen.

De Zorgbutler speelt in op nieuwe wet- en regelgeving die maakt dat veel verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis (moeten) blijven wonen. Met de Zorgbutler willen we mensen samenbrengen op een plek waar niemand zich alleen hoeft te voelen en waar de hoognodige zorg altijd binnen handbereik is.

Belangrijk is het stimuleren én behouden van de zelfstandigheid, en het verbannen van de eenzaamheid. Bewoners doen nog zoveel mogelijk zelf (koken etc.) en voor wie het wil is er (zoals in onze locaties in Rotterdam) op elke verdieping een gemeenschappelijke huiskamer waar het ontmoeten hoog in het vaandel staat.

Bewoner heeft de regie
De bewoners hebben de regie in eigen handen, en maken zelf alle afspraken omtrent de benodigde zorg met de verantwoordelijke (al dan niet inwonende) zorgondernemer. Deze verpleegkundige met een BIG-registratie stuurt binnen de Zorgbutler zijn/haar eigen team aan dat ervoor zorgt dat het niemand aan iets ontbreekt. Het leveren van de zorg is één, maar belangrijker is de tijd en ruimte die overblijft om een vertrouwensband met de bewoners te creëren.

De locatie van onze drie Zorgbutlers in Rotterdam zijn eigendom van een woningcorporatie. Het initiatief De Zorgbutler is samen met hen tot stand gekomen in de zoektocht naar een nieuwe bestemming van een leegstaande flat die diende als verpleeghuis.

De Zorgbutler in cijfers
De eerste drie vestigingen van De Zorgbutler gingen begin 2017 van start in de Rotterdamse wijk Ommoord.

De kosten voor de benodigde zorg betalen de bewoners vanuit een persoonsgebonden budget. De verblijfskosten (huur en service) worden betaald vanuit AOW, pensioen of eigen vermogen.

Bekijk voor meer informatie de website van De Zorgbutler