Maak kennis met de 1e sprekers van de Gehandicaptenzorg Fair op 9 mei: Karel de Corte (gentle teaching), Aafke Scharloo (trauma bij mensen met een verstandelijke beperking), Erwin Wieringa (toekomstplannen en inclusief onderwijs in NL) & Mona van der Sloot (seksualiteit). En er volgt meer. Een dag om niet te missen dus voor iedereen actief in de gehandicaptenzorg!  

Foto boven (met de klok mee): Aafke Scharloo, Erwin Wieringa, Mona van der Sloot, Karel de Corte

De voorbereidingen rond de Fair zijn in volle gang. Zo’n 500 bezoekers hebben zich al aangemeld voor dit unieke evenement waar alles draait om de zorgprofessional binnen de sector. Alle aspecten van het werk komen voorbij, bezoekers krijgen de kans om diverse workshops en masterclasses te volgen en kunnen in contact komen met organisaties binnen de gehandicaptenzorg. En een mooie beursvloer niet te vergeten.

Nog niet aangemeld? Tickets bestellen (vanaf €25,-) kan HIER!

Bevestigde sprekers Gehandicaptenzorg Fair
Aafke Scharloo heeft een workshop ontwikkeld om begeleiders kennis en vaardigheden op te laten doen die nodig zijn om effectief te zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking die zijn getraumatiseerd. Deelnemers leren hoe ze traumareacties kunnen herkennen en kunnen onderscheiden van ander probleemgedrag en hoe opvoeden en begeleiden met kennis van trauma kan bijdragen aan de veiligheid en de kwaliteit van leven van cliënten

Erwin Wieringa is een autoriteit op het gebied van inclusie. Thema workshop: toekomstplannen en inclusief onderwijs. Erwin is één van de mensen achter stichting De Toekomst: een team ‘dwarsdenkers’ uit de gehandicaptenzorg dat gelooft dat het anders en slimmer kan. Wat toekomstplannen is? ‘Een betrokken groep (familie, ondersteuners, vrienden, bekenden) die samen met een persoon onderzoekt WIE de persoon eigenlijk is, WAT we graag voor die persoon zouden zien gebeuren en HOE we dat gezamenlijk voor elkaar gaan boksen’.

partnerjpg

Karel de Corte: Sinds 1991 als orthopedagoog werkzaam in Den Dries (www.dendries.be) te Evergem, een centrum dat volwassenen met een verstandelijke beperking woonondersteuning biedt. Al meer dan tien jaar geeft Karel trainingen en vorming over Gentle Teaching, Downsyndroom en het burgerschapsparadigma in Vlaanderen en Nederland. Hij is auteur van verschillende publicaties en heeft in 2010 zijn eerste boek over het Emancipatorisch Methodisch Kader gepubliceerd.

Thema van de workshop van Mona van der Sloot is ‘Seks is voor iedereen’. Ze is verbonden aan opleidingscentrum Cello dat het leren ondersteunt van voornamelijk beroepskrachten in de zorg en mensen met een verstandelijke beperking.  Ze is ook aangesloten bij stichting Het Veilige Huis en wil eraan bijdragen om seksualiteit voor iedereen mogelijke te maken. Ze is ervan overtuigd dat dit kan zolang ‘er maar openlijk over gesproken wordt’, valt te lezen in DIT interview.

Meer sprekers kun je alvast ontdekken op de site van de fair!

En verder …
Vrijheidsbeperking – Kinderwens, ouderschap & seksualiteit – Kleinschalig Zorgen – Dagbesteding en werken – Grensoverschrijdend gedrag – Samenwerken in de wijk – Mantelzorg – Leren met een beperking  – Voeding en beweging -Vernieuwing en innovatie – Inclusie – Verpleegkundig handelen – Epilepsie – Autisme – Rouw en verlies en nog veel meer.

Graag tot dan!