Zorgvisie publiceert vandaag een mooie eindejaarsspecial over De Herbergier in het kader van de ‘betuttelende regeldruk die toeneemt in de dementiezorg’.  “Laten we ons richten op wat de bewoner nodig heeft, in plaats van voortdurend grote zorgsystemen te ontwikkelen waar heel Nederland aan moet voldoen.”

Het blad Zorgvisie sprak rond dit thema o.a. met Marleen en Carlo Onderstal (zorgondernemers Herbergier Reeuwijk) en Claudia van der Toorn (zorgondernemer Herbergier Den Haag). “Het risico van alle regelgeving is dat het je vervreemdt van datgene waar het om draait: de patiënt. Als je bezig bent met de behoeften van de bewoners, lever je kwaliteit. Laten we ons richten op wat de bewoner nodig heeft.”

Lees het hele artikel hier.

“Ik voel me hier niet oud”

Daarnaast heeft Zorgvisie ook een mooi filmpje gepubliceerd van hun bezoek aan de Herbergier in Reeuwijk. Daarin vertellen twee bewoonsters  in het het kort over hun leven in de Herbergier van Carlo en Marleen Onderstal. Bekijk het filmpje hieronder.

In het filmpje zien we hoe o.a. Mevrouw Kreder woont in de Herbergier. Eerder al plaatsten we op deze website een verhaal over haar schilderkunsten, dus het is leuk om haar nu ook voor de camera haar verhaal te horen/zien doen. “Ik voel me hier niet oud”, zo zegt ze. “Er is altijd wel iets gezelligs te doen. Als er iets is, dan doe ik daar graag aan mee.”