Ivo Richaers is de nieuwe algemeen directeur van De Drie Notenboomen. De 42-jarige Utrechtenaar neemt de dagelijkse leiding op zich naast financieel directeur Anke Blokhuis.

Ivo is per 1 augustus gestart. “In het voortraject werd ik al gegrepen door het gedachtegoed, de kleinschaligheid en het publiek-private karakter”, vertelt hij. “Het ondernemerschap lokaal, de innovatie en het verlaten van huis en haard om een droom waar te maken, zijn zaken die mij enorm boeien. Nu ik de organisatie beter leer kennen en veel huizen in het land bezoek, is mijn enthousiasme alleen maar groter geworden.”

Achtergrond

Ivo heeft een achtergrond in het onderwijs op het snijvlak van publieke en private belangen en organisaties. In 2000 startte hij samen met zijn broer Studiekring, een opleidingsinstituut dat onder meer bijlessen, faalangsttrainingen en huiswerkbegeleiding biedt aan middelbare scholieren. In 2015 nam hij afscheid van de organisatie die toen 110 locaties telde en marktleider was.

De laatste jaren richtte hij zich op advieswerk en diverse interim-klussen zoals bij Vrijbuiter, de Retail organisatie voor outdoor- en kampeerartikelen waar hij in 2018 een succesvolle doorstart realiseerde.

Belangenbehartiging

In De Drie Notenboomen treft hij een organisatie die zich aan het bestendigen is en door het hele land ruim 160 locaties telt. “Daar wil ik mijn tijd in steken en de verbinding onderling (blijven) zoeken”, vertelt hij. “Het is belangrijk dat we ons blijven richten op de kracht van onze formules om van daaruit ons verhaal te vertellen en ook verder te kunnen groeien. Als vanzelf hoort daar belangenbehartiging bij, maar ook het nog verder verstevigen van onze werkwijze. Bovenal hoop ik dat we een bedrijf zijn en blijven waarbij iedereen zich thuis voelt rondom een visie die ons al sinds 2003 verbindt.”

Als DDN zijn we blij met de komst van Ivo en kijken we uit naar een mooie samenwerking.