Herbergier Oldeberkoop is genomineerd voor de Anneke van der Plaats-award. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een team of teamlid dat een bijzondere bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie. De uitreiking vindt plaats op 10 oktober tijdens het congres ‘De wondere wereld van dementie’ in Ede.

Nadat er een filmpje gemaakt in hun Herbergier viraal ging en duizenden keren werd bekeken, is er deze week nog meer goed nieuws voor zorgondernemers Bert Boer en Albert Kwakman: de nominatie voor de Anneke van der Plaats-award. “Onze medewerkster Natasja, coördinator en Verzorgende-IG, heeft Herbergier Oldeberkoop genomineerd voor deze prachtige prijs”, zo laten ze weten. Op vrijdagmiddag 21 september is Natasja door de jury van de Anneke van der Plaats-Award op de hoogte gebracht van deze prachtige nominatie. De jury gaf aan erg onder de indruk te zijn van de inzending van Natasja.”

Wie is Anneke van der Plaats?

Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater, wetenschapper, docent en adviseur. In 1983 heeft zij de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet en zij heeft vanaf 2000 wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën omtrent dementie vertaalt naar de dagelijkse praktijk.
De door haar ontwikkelde Omgevingszorg, gericht op mensen met een beschadigd brein en de Brein Omgeving Methodiek (BOM™) om Omgevingszorg op een goede manier toe te passen, heeft een nieuwe kijk op zorg voor mensen met dementie gebracht die zich in de praktijk bewezen heeft. Daarnaast is zij medeauteur van diverse boeken, waaronder De Wondere Wereld van Dementie (2008), Het demente brein (2014) en De dag door met dementie (2016). In 2016 is de Anneke van der Plaats-Foundation opgericht.

oldeberkoop2

Trots op het Herbergier team

“Als zorgondernemers van Herbergier Oldeberkoop zijn wij enorm trots op deze nominatie”, vertellen Albert en Bert. “En we zijn Natasja zeer erkentelijk om onze Herbergier in Oldeberkoop te nomineren voor deze belangrijke Award. We zijn, zoals we al veel vaker hebben gezegd, trots op ons huidige team van medewerkers en vrijwilligers, die een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de nominatie van deze bijzondere prijs. Zonder hen waren we zeker niet zo ver gekomen.”

De nominatie is wat Albert en Bert betreft ook een erkenning ‘voor het enorme harde werken in de afgelopen 6 jaren’. “Elke dag weer zorgen we er met z’n allen voor, dat het onze bewoners aan niets ontbreekt. We gaan natuurlijk voor die prachtige Award! Echter, met deze nominatie op zak, voelen we ons al ‘winnaar’!”