Maak kennis met de zorgondernemers van Thomashuis Lopik. In april gaan Lenie en Marianne uit Hoofddorp van start met de inrichting van het 118e Thomashuis van Nederland. In mei verwelkomen zij hun eerste bewoners.

Vraag Lenie Schippers (58) en Marianne van den Bogart (55) of ze er een beetje naar uitkijken, en ze beginnen beiden te stralen. “Dat we dit samen kunnen gaan doen is gewoon geweldig natuurlijk”, zegt Lenie. “Samen lief en leed delen met de bewoners, het kleinschalige, de reuring, het plezier. En het huis gaat zo leuk worden. Hoe dichterbij het komt hoe meer het begint te leven.”

Marianne en Lenie zijn hun hele werkend leven al actief in de zorg. Beiden begonnen ze met de handen aan het bed en zijn ze werkzaam geweest in uiteenlopende functies. Zo werkte Lenie o.a. in de psychiatrie, als leidinggevende van een logeerhuis voor mensen met een verstandelijke beperking en was ze de laatste jaren teammanager in de dak- en thuislozenzorg. Marianne is momenteel als projectleider werkzaam in de ouderenzorg, maar heeft ook veel gewerkt met mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Samen staan ze garant voor ruim 60 jaar zorgervaring.

Nu doen

“Vorig jaar besloten we voor het Thomashuis te gaan”, zo blikt het tweetal terug. “Als we dit nog willen, moeten we het nu doen.” Het was een beslissing die direct op veel bijval kon rekenen van mensen om hen heen. Zo waren hun twee zoons heel duidelijk: ‘Als iemand dit moet gaan doen dan zijn jullie het!’ En zelfs de directeur van het huidige werk van Lenie stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Dat heb ik ook altijd gewild!”

Lopik is wat Marianne en Lenie betreft een mooie plek om een Thomashuis te starten. Een fijne rustige omgeving, omringd door veel groen met genoeg mogelijkheden tot dagbesteding in de buurt. “We willen ook heel graag echt een onderdeel worden van Lopik”, vertelt Marianne. “Dus we zullen zeker de verbinding gaan zoeken met de inwoners van het dorp.”

(Foto: De verbouwing is momenteel nog in volle gang. Halverwege april ontvangen Lenie en Marianne de sleutel)

Ruime interesse

Dat Lenie en Marianne niet de enigen zijn die graag in Thomashuis Lopik willen wonen blijkt wel uit het aantal aanmeldingen van eventuele toekomstige bewoners. “Er is ruime interesse”, vertellen ze. “Het is heel leuk om nu zelf een groep te gaan samenstellen. We hebben al diverse kennismakingen achter de rug, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds bij ons aanmelden. In mei zullen we de eerste bewoners ontvangen en gaat het avontuur echt van start!”

Gefeliciteerd Marianne en Lenie! Succes met de voorbereidingen.

(Geïnteresseerd in het wonen in Thomashuis Lopik? Of gewoon meer zien van dit Thomashuis? Kijk dan op www.thomashuis.nl/lopik)

Zijn jij en je levenspartner ook geinteresseerd in een leven als zorgondernemer? Dan zijn de bewoners van Thomashuis DongenSteenwijkHuijbergenDelft de Oliemolen & Enschede op zoek naar jullie! Ontdek of het iets voor jullie is en meld je z.s.m. aan voor de Infomiddag op 3 aprila.s.!