Bewonersgroep

Thomashuis Dongen biedt een warm thuis aan een actieve groep in de leeftijd van 20 tot 58 jaar die graag met elkaar optrekt, een uitstapje maakt en betrokken is bij elkaar. De groep is samen met de zorgondernemers erg creatief en hiervan zijn in het huis meerdere uitspattingen te vinden. Stuk voor stuk zijn ze ook heel ondernemend en bewoners doen o.a. aan hardlopen, atletiek, zwemmen, dansles en scouting. 

Van de opvolgers van Rik en Diana wordt verwacht dat zij naast een ruime zorgervaring ook auditieve affiniteit hebben i.v.m. twee bewoners die doof zijn. Beheersing van de gebarentaal is geen must, maar bereidheid tot het volgen van een cursus Nederlands Ondersteund met Gebaren wel. Maar het allerbelangrijkst is een groot hart voor de bewoners, en het willen/kunnen benutten van hun talenten om ze in hun kracht te zetten.

Foto-impressie

Bewonersgroep

TH_Buitenaanzicht_zijkant

TH_Huiskamer

TH_Keuken

Ondernemers tijdens opening

TH_Vogelhuisje

TH_Tafel

TH_Bouwtekening

Pand & ligging

Thomashuis Dongen is gevestigd in een voormalig bankgebouw midden in het centrum van Dongen. Het pand -deels een monument- is volledig ingericht als Thomashuis met behoud van kenmerkende details en telt 8 kamers voor de bewoners, 1 logeerkamer en een ruim privégedeelte voor de inwonende zorgondernemers op de 1e etage.

Het is een ruim en in het oog springend pand met een grote woonkamer. Vanuit het Thomashuis geniet je aan de voorzijde van een mooi uitzicht op de koepelkerk en de levendige omgeving. Het is gelegen middenin het centrum en heeft alle denkbare voorzieningen op loop/fietsafstand. O.a. het gemeenschapshuis met daarin o.a. een restaurant, bibliotheek en theater. Dongen kent een levendig verenigingsleven waar de bewoners actief aan deelnemen en waar ook volop rekening wordt gehouden met mensen met een verstandelijke beperking.

Beknopte bedrijfsinformatie

Huidige zorgondernemers: Diana de Bruijn & Rik Huijben
Geopend sinds: 2013
Aantal bewoners: 8

Aantal medewerkers: 4 medewerkers in verschillende dienstverbanden (2 vaste & 2 zzp’ers)

Meer weten over het leven in Thomashuis Dongen? 

Dompel je dan onder op www.thomashuis.nl/dongen en kom meer te weten over dit huis.

Meld je hier aan!

Zijn jij en je levenspartner geïnteresseerd in overname van Thomashuis Dongen? Meld je dan aan voor een informatiemiddag over het Thomashuis-ondernemerschap of direct als kandidaat-zorgondernemers! Aanmelden kan via onderstaande links.

INFORMATIEBIJEENKOMST ZORGONDERNEMERSCHAP