Beste lezer, op vrijdag 26 mei komen zowel de Telegraaf als EenVandaag naar buiten met negatieve berichtgeving over enkele Thomashuizen. Aan de basis ligt een uitgesproken ontevredenheid bij enkele ouders van bewoners. We hebben respect voor hun mening, maar we zijn zeer geschrokken over de intensiteit van hun strijd.

Deze actie bewijst dat de kracht van de Thomashuizen meteen ook het zwakke punt is. De kleinschaligheid kan ervoor zorgen dat conflicten grootschalig worden uitgespreid, en het effect op één Thomashuis kan zo maar op alle huizen komen te liggen. Wij – De Drie Notenboomen en alle Thomashuisondernemers – zijn ons hier meer dan ooit van bewust, en zullen zo snel mogelijk samen de nodige acties opzetten om onze normen en waarden te beschermen, en een warm en veilig thuis voor alle bewoners te kunnen blijven garanderen. Samen staan we immers heel sterk.

Wat we in eerste instantie leren uit de actie van de ontevreden ouders, is dat zij geen gehoor hebben gevonden voor hun grieven. Dit betreuren wij ten zeerste. Sinds het ontstaan van de Thomashuizen zijn korte en open communicatielijnen van essentieel belang geweest, en hebben we systemen opgezet in lijn met de wetgeving en daarbuiten om belangrijke dingen met elkaar te kunnen uitspreken.

Het bestuur van de franchisevereniging en de directie van DDN zullen vanaf vandaag intensief gaan samenwerken om kwaliteitsnormen op te stellen en alle 118 huizen te onderwerpen aan een gedegen onderzoek. We zullen er alles aan doen om dit soort escalaties in de toekomst te voorkomen.

Met vriendelijke groeten,

Pieter Ewouds, zorgondernemer Thomashuis Boxmeer en voorzitter franchisevereniging Thomashuizen

Loek Winter, eigenaar De Drie Notenboomen

Willem Holleman & Anke Blokhuis, directie De Drie Notenboomen