Je eigen huis, met elkaar

thomas_op_kamers_dames_klein
thomas_op_kamers-_tuin-klein

Thomas op Kamers is een kleinschalige woonvoorziening voor (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die af en toe wat ondersteuning nodig hebben. Begeleid zelfstandig wonen, maar dan met z’n vijftienen op één locatie.

Je eigen sleutel, je eigen leven. Kortom; bewoners van Thomas op Kamers hebben een eigen kamer, en bepalen zelf hoe zij de week indelen. Ze gaan naar hun werk en hebben sociale contacten die ook meer dan welkom zijn om bij hen ‘thuis’ op bezoek te komen. Om alles in goede banen te leiden is er de zorgondernemer. Of beter gezegd; de toegewijde hospita. Iemand met ruime ervaring in het werken met de doelgroep, die een oogje in het zeil houdt. Kenmerkend is dat het runnen van een Thomas op Kamers voor hem/haar een droom is die uitkomt. Een droom om het ánders te doen.

Gezellig thuis

Thomas op Kamers komt voort uit het feit dat veel ondernemers van onze Thomashuizen regelmatig aanmeldingen krijgen van mensen die eigenlijk té zelfstandig zijn om in een Thomashuis te wonen. Tegelijkertijd hebben ze wel een stukje begeleiding nodig. Deze tussen het wal en schip-doelgroep willen we graag een leuke en gezellige plek bieden waar ze zelfstandig én volledig zichzelf kunnen zijn.

De locaties zijn eigendom van de woningcorporatie waarmee wij op lange termijn een huurcontract afsluiten. De zorgondernemers sluit met ons een franchiseovereenkomst voor 5 jaar?

Thomas op Kamers in cijfers

De eerste vestiging van Thomas op Kamers is 2017 van start gegaan in Rotterdam Ommoord.

De huur- en servicekosten betaalt de bewoner zelf uit eigen inkomen of eventueel een Wajong-uitkering. De kosten voor de begeleiding/zorg worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget.

Bekijk voor meer informatie de website van Thomas Op Kamers