Wil jij je organisatorische en secretariële expertise inzetten binnen een uniek bedrijf in de zorgsector? Dan zoeken we jou!

FUNCTIEPROFIEL

Je gaat meehelpen om het secretariaat op te bouwen tot het kloppend hart van onze organisatie. Je voert secretariële, organisatorische en backoffice (waaronder HR-) werkzaamheden uit ten behoeve van directie, management en de werkorganisatie. Je onderhoudt een in- en extern netwerk en vertegenwoordigt hierin De Drie Notenboomen. Je stuurt de gastvrouw/officemedewerker aan en ontvangt leiding van de algemeen directeur.

DIT BEN JIJ

  • Je hebt een opleiding op minimaal Hbo-niveau en relevante werkervaring.
  • Je opereert zoveel mogelijk zelfstandig binnen de gegeven richtlijnen en procedures. Bij twijfel kan worden teruggevallen op de directe leidinggevende.
  • Je kan met de vele interne en externe contacten op diverse niveaus professioneel, tactvol en daadkrachtig communiceren.
  • Je bent je bewust van risico’s, verantwoordelijkheden en invloed. Er bestaat een kans op schade door het incorrect opstellen van contracten c.q. overeenkomsten, omgang met vertrouwelijke informatie van medewerkers van DDN en het volgen van (HR-) procedures. Verantwoordelijkheidsgevoel en accuratesse zijn daarbij noodzakelijk.
  • Je uitdrukkingsvaardigheid is goed. Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn nodig om in contacten met derden een boodschap op een begrijpelijke manier weer te geven. Goede beheersing van de Nederlandse taal is vereist.
  • Je bent oplettend en aandachtig. Je voert volgens afspraak procedures en processen uit en signaleert tijdig afwijkingen waarop je betrokkenen kunt attenderen om risico’s op vertraging te minimaliseren.
  • Je bent volhardend en hebt doorzettingsvermogen om werkzaamheden volgens afspraak en in samenwerking met collega’s uit te voeren en te bewaken.

DIT GA JE CONCREET DOEN

Uitvoering van secretariële werkzaamheden zoals ondersteuning van het management (o.a. opstellen correspondentie), agendabeheer en verslaglegging en het beheren van de personeelsadministratie. Je biedt facilitaire ondersteuning en helpt mee evenementen uit de jaarplanning te organiseren. Je beheert de agenda van directie, management en anderen waar nodig, verwerkt inkomende telefoontjes en verbindt correct door. Je bewaakt cruciale bedrijfsprocessen en het gebruik van CRM en documentenopslag. Je fungeert als contactpersoon voor verschillende facilitaire diensten en vervangt de officemedewerker bij afwezigheid.

DIT ZIJN WIJ

De zorg kan persoonlijker, goedkoper en vooral leuker. Dat laten wij, De Drie Notenboomen (DDN) – de grootste franchiseorganisatie in de Nederlandse zorg – sinds 2003 zien met de zorgformules Thomashuis, Herbergier, ZorgButler en Thomas op Kamers. In deze vier concepten gaan zorg en wonen voor specifieke doelgroepen op een passende manier hand in hand. Alle locaties worden geleid door zelfstandige zorgondernemers. Zij geven met hun eigen creativiteit, kennis en ervaring zelf invulling aan hun bedrijf.

Uitgangspunt is altijd de bewoners een zo gewoon mogelijk leven bieden.

Werken bij DDN is werken in een klein en ondernemend team van ruim twintig collega’s. Met deze kleine organisatie doen we grootse dingen. We ondersteunen ruim 160 vestigingen verspreid over Nederland, blijven deze uitbreiden en verbeteren en werken aan de ontwikkeling van nieuwe zorgformules. DDN is een open organisatie met een echte hands-on mentaliteit. Onze kernwaarden zijn kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid. Het is aan elke collega om daar in zijn/haar rol mee uiting aan te geven. Ons kantoor is gevestigd in Gouda.

DIT BIEDEN WIJ

  • Een marktconforme beloning met o.a. een goede pensioenregeling
  • Een tijdelijk dienstverband van bij voorkeur 32 uur per week met uitzicht op vast

REACTIE

Herken je jezelf in deze functieomschrijving? Dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk (liefst voor 1 september 2019) je reactie voorzien van een bevlogen motivatie en recent CV. Je kan deze reactie sturen naar ivo.richaers@dedrienotenboomen.nl