Energie op de juiste plek

DDN_beeldmerk

Samen bouwen aan de zorg

Wij kiezen bij De Drie Notenboomen bewust voor het principe van franchise om onze zorgconcepten in de markt te zetten. Franchise biedt de mogelijkheid om een bepaald concept te vermenigvuldigen, mét het bijkomende voordeel dat je het laat dragen door zelfstandige ondernemers. Dit creëert een grotere toewijding en betrokkenheid van de ‘uitdragers’ van je concept, wat zich vertaalt in een persoonlijke aanpak en het bieden van zorg op maat.

Als ondernemers binnen één van onze zorgformules een onderneming willen starten, sluiten wij onderling een franchiseovereenkomst voor 5 jaar. Met deze overeenkomst verklaart een franchisenemer zich akkoord met de visie en de filosofie achter de zorgformule, de voorwaarden die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een Thomashuis een Thomashuis genoemd kan worden, en de afspraken die de relatie tussen franchisenemer en franchisegever beschrijven.

De Drie Notenboomen als franchisegever

Om elke zorgondernemer de vrijheid te geven om als professional met een eigen expertise en eigen inzichten aan de slag te gaan, hebben wij ons als De Drie Notenboomen een duidelijke taak toegeëigend. Het is onze opdracht als franchisegever om ervoor te zorgen dat elke zorgondernemer zich maximaal op de zorg en het welzijn van de bewoners kan richten, binnen de door ons ontwikkelde zorgformules.

Wij bewaken de essentie van onze zorgformules, en ondersteunen onze franchisenemers hiervoor op verschillende vlakken:

  • Coaching, opleiding en advies met betrekking tot het ondernemerschap
  • Begeleiding van de vastgoedontwikkeling en het onderhoud van panden
  • Marketing en communicatie
  • Financiële expertise, boekhouding en personeelsmanagement
  • Toetsing van de kwaliteit van zorg en welzijn
  • Begeleiding van overnametrajecten om de continuïteit van elk huis te garanderen

Wij zijn sterk voorstander van het ‘ieder zijn vak’-principe. Ieder zijn expertise, wat wil zeggen dat we franchisenemers hun ding laten doen, maar ook dat we voor onze ondersteunende diensten structureel beroep doen op andere partijen.

Op die manier houden we onze werking ook binnen De Drie Notenboomen kleinschalig, maar zijn we als kleine organisatie in staat om grootse dingen te doen.