Een gelukkig leven voor iedereen

Leren en blijven leren

Zorgondernemers in spe zijn in de eerste plaats gepassioneerde professionals met een droom, maar ze zijn (meestal) geen ondernemers. Via een intensief opleidingstraject worden zij klaargestoomd om hun bedrijf te runnen: boekhouding, personeelsbeleid, marketing, bewonersselectie, netwerking... Alles wat je nodig hebt om met jouw onderneming je droom waar te maken. Voor ondernemers die het klappen van de zweep al kennen, worden aanvullende opleidingen geboden die verfrissende ideeën en inspiratie bieden.

Kwaliteit van leven boven alles

Kwaliteitsbewaking is één van de grootste aandachtspunten binnen onze organisatie. Goede zorg en een goed leven, daar doen we het voor. Hierbij zijn we aan onszelf en aan iedere betrokkene verplicht om het niet bij mooie woorden te laten, maar ook een duidelijk bewijs te leveren van hoe tevreden bewoners/gasten en hun verwanten zijn met de geleverde diensten. Hiervoor doen wij structureel beroep op de diensten van ARGO, een onderzoeksbureau dat gelieerd is aan de universiteit van Groningen. ARGO voert iedere 2 jaar in elke onderneming een onderzoek uit waarin ondernemers, bewoners, vertegenwoordigers en medewerkers worden ondervraagd over de zorg en andere onderwerpen die te maken hebben met wonen, leven, werken in het huis. De resultaten worden in een groepsgesprek besproken.

Goed ondernemerschap

Om aan te tonen dat de bedrijfsvoering op orde is, beschikt elk Thomashuis over een ISO-certificaat en wordt er bij Herbergier aan deze erkenning gewerkt. Via de ISO-certificering kunnen we aantonen dat de wet- en regelgeving gevolgd wordt, en zorgen we via een minimale bureaucratische regeldruk dat we van en met elkaar weten dat dit correct gebeurt. De ISO-normering legt de nadruk op het vastleggen van essentiële processen met betrekking tot zorgvuldige bedrijfsvoering en de verantwoording van kwalitatieve zorg. Ook voor Zorgbutler en Thomas Op Kamers hebben we deze ambitie.

Voor het toetsen van de ISO-normering doen wij beroep op Bureau Veritas, een internationale professionele dienstverlenende organisatie. Zij bieden op maat gemaakte oplossingen om organisaties te helpen bij het realiseren, onderhouden en aantonen van de verplichtingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.