Het blad Franchise+ plaatste onlangs een mooi artikel over de Thomashuis-formule. Naast een interview met franchisegever De Drie Notenboomen komt ook Pieter Ewouds aan het woord, met zijn vrouw Karen zorgondernemer van Thomashuis Boxmeer. “De kinderen zijn met onze bewoners opgegroeid, ze vinden het keigezellig”, zo vertellen ze.
Het hele artikel ‘Franchise als antwoord op zorgknelpunten’ is te lezen op de website van FranchisePlus. Het gedeelte over Thomashuis Boxmeer is alvast hieronder te lezen:
Zorgondernemer Thomashuis: ‘De kinderen vinden het keigezellig’
Pieter Ewouds (48) en Karen de Hosson (43) waren helemaal niet bewust op zoek naar franchise toen zij besloten iets voor zichzelf te gaan beginnen. Zij (fysiotherapeut van huis uit) was nogal gedesillusioneerd geraakt door haar werk in loondienst als ambulant begeleider voor mensen met autisme. Te veel administratieve rompslomp en te weinig tijd voor echte zorg. Hij voelde na een loopbaan in de facilitaire dienstverlening een sterke drang om zelfstandig te zijn. Na een gesprek met een zorgondernemer van het Thomashuis Tilburg op een bruiloft, werden ze echt enthousiast. De drie selectiegesprekken verliepen goed. Van een franchisenemersscan die tegenwoordig daarna volgt, was in 2013 nog geen sprake.
Ze woonden met hun drie kinderen in Haarlem en konden kiezen uit een aantal huizen. Dat in Boxmeer stal direct hun hart. Een gemeentelijk monument middenin het dorp waar al een zorginstelling had gezeten. De buurt was aan zoiets gewend. Voor de oudste van acht was de verhuizing naar Brabant even wennen. Vijf jaar later zijn ze helemaal ingeburgerd, zowel met de huisgenoten als in Boxmeer. “De kinderen zijn met onze bewoners opgegroeid, ze vinden het keigezellig”, zegt Pieter.
Ze kozen voor ‘een verticale groep’, zowel qua leeftijd als zorgvraag. De huidige mix van vier dames en vijf heren van 21 tot en met 60 jaar maakt het werk afwisselend. Ze plukken de vruchten van het franchisemodel. “De franchisegever faciliteert ons. Zoals door te lobbyen in Den Haag over wet- en regelgeving en cursussen aan te bieden. Wij hebben de handen vrij om te ondernemen.”
Een perfecte wereld is het natuurlijk niet, die van de zorgondernemer, stipt Pieter Ewouds aan. “In die vijf jaar hebben we ook dalen meegemaakt. We zijn ook geen doorsnee franchisenemer, het werk is letterlijk en figuurlijk ons thuis. Je leeft 24 uur per dag met de bewoners mee. Maar het geeft ook veel vrijheid en voldoening. Het is gewoon heel leuk.”
Bron: Franchise+